Uvjeti korištenja-obavezn pročitati

Poštovani posjetitelji,
stranica www.topkladionice.com zamišljena je kao informativna stranica za sve korisnike sa područja bivše Jugoslavije, na kojoj se mogu pronaći svi važnije informacije za što uspješnije i kvalitetnije klađenje. Na njoj su opisani mnogi sistemi, najbolje kladionice, izlistani najuspješniji kladioničari te mnoge druge stvari. Od nedavno, stupanjem na snagu novog zakona o igrama na sreću na području RH (u kojem je navedeno da se zabranjuje promoviranje inozemnih igara na sreću, a pošto smo mi na našoj stranici opisali sve najbolje svjetske kladionice poput Bet365, Pinnacle Sport..) svi podaci sa naše stranice se više ne odnose za državljane sa područja republike Hrvatske (strogo se zabranjuje korištenje istih.), te vas ovim putem molimo da podatke te informacije sa naše stranice ne koristite, te da se pridržavate gore napisanih informacija.
Još jednom napominjemo, od nedavno informacije i podatke sa naše stranice mogu koristiti samo državljani sljedećih zemalja: BiH, Crna Gora, Slovenija, Srbija.

Hvala na razumjevanju, admini!

Texas Holdem

Texas Holdem - najpopularnija kartaska igra na Svijetu

Ovdje ćemo pokušati ukratko opisati najpopularniju kartašku igru na Svijetu a možda i najpopularniju igru općenito koja je najviše i zaslužna što je poker postao sport. Većina ljudi ovu vrst pokera smatra najzanimljivijom i najzahtjevnijom. O veličini igre govori i podatak da se Svjetski prvak u pokeru odlučuje upravo u ovoj igri.

Pravila Texas Holdema:
Svaki od igraća dobije po 2 karte koje samo on vidi a nakon toga se postavlja 5 karata na stol (koje svatko vidi - inače one se nazivaju community cards) po principu 3+1+1 (najprije se postave 3 karte pa dva puta po jedna).
Vaš cilj je sastaviti najbolju moguću kombinaciju od vase 2 karte i onih 5 na stolu (znaci tu možete raditi kombinacije: 2 karte u ruci 3 na stolu, 1 karta u ruci 4 na stolu ili svih 5 na stolu).
U ovoj igri se čak 4 puta ulaze sto je čini još zanimljivijom.
Znači : Pre flop: prije nego li se počne sa igrom igraći koji su na poziciji Big blinda i Small blinda moraju postaviti svoje početne uloge (koji ovise o veličini stolova na kojima se igra - o veličini zadanih uloga). Nakon toga djelitelj dijeli svima po dvije karte. Kad se karte pogledaju slijedi daljnje ulaganje a prvi je na redu igrač iza Big blinda. Da bi ostali nastavili sa igrom moraju ili platiti iznos (call) ili povisiti uloge (raise). Naravno treća opcija je fold (ispadanje iz igre). Nakon sto svi odigraju (odustanu, prate..) pre flop je završen i kreće flop.

Flop: Tu djelitelj dijeli 3 zajedničke (community) karte na stol i to se zove Flop. Sada započinje sa ulaganjem Small Blind (u slučaju njegovog prethodnog odustajanja to radi igrač lijevo od djelitelja). Za ulaganje na flopu koristi se mali ulog. Npr. na 4 $ 8 $ stolovima koristi se 4$.
Sada na redu dolazi Turn: nakon postavljanja 4 zajedničke karte na stol ponovno se ulaže. Ovoga puta onaj veći ulog ( u našem slučaju 8 $ ). Naravno govorimo o no limitu gdje nema ograničenja tako da bilo koji igrač može povećati ulog koliko je njega volja. Nakon postavljanja pete karte dolazi na red River.
Kada svi igraći call-aju i ako je u igri ostalo više od 1 igraća dolazi do Showdowna (tj. pokazivanja handova-vaših početnih karata). Prvi pokazuje karte igrač koji je zadnji napravio raise na zadnjem krugu ulaganja (povećao ulog) . Ako nitko to nije uradio karte prvi pokazuje igrač lijevo od djelitelja a nakon toga karte se otkrivaju u smjeru kazaljke na satu. Naravno pobjednik je onaj koji ima najboljih 5 karata i osvaja pot. U slučaju da 2 ili vise igraća imaju iste karte dobitak se dijeli na 2/3/4 dijela.

Sve o Texas Holdem pokeru možete pročitati i na sajtu naših prijatelja sa www.pokervodic.com sajta.
Share this article :
 
Podrška: onlinekladionice@hotmail.com | Facebook | Uvjeti korištenja
Copyright © 2010 - 2016. INTERNET KLADIONICE - Sva prava pridržana.
Podaci sa ove stranice ne odnose se na državljane republike Hrvatske, te se strogo zabranjuje korištenje istih.
Novce koje ste namijenili za neke druge potrebe NEMOJTE koristiti za igre na sreću. Saznajte više.