Uvjeti korištenja-obavezn pročitati

Poštovani posjetitelji,
stranica www.topkladionice.com zamišljena je kao informativna stranica za sve korisnike sa područja bivše Jugoslavije, na kojoj se mogu pronaći svi važnije informacije za što uspješnije i kvalitetnije klađenje. Na njoj su opisani mnogi sistemi, najbolje kladionice, izlistani najuspješniji kladioničari te mnoge druge stvari. Od nedavno, stupanjem na snagu novog zakona o igrama na sreću na području RH (u kojem je navedeno da se zabranjuje promoviranje inozemnih igara na sreću, a pošto smo mi na našoj stranici opisali sve najbolje svjetske kladionice poput Bet365, Pinnacle Sport..) svi podaci sa naše stranice se više ne odnose za državljane sa područja republike Hrvatske (strogo se zabranjuje korištenje istih.), te vas ovim putem molimo da podatke te informacije sa naše stranice ne koristite, te da se pridržavate gore napisanih informacija.
Još jednom napominjemo, od nedavno informacije i podatke sa naše stranice mogu koristiti samo državljani sljedećih zemalja: BiH, Crna Gora, Slovenija, Srbija.

Hvala na razumjevanju, admini!

Sistemsko klađenje

Sistemi za kladenje

Najprije ćemo kazati par uvodnih riječi o sistemskom klađenju. Uglavnom sistemi se isplate igrati zbog mogućnosti dobitaka velikog novca, kao npr. s 5 kuna do tajkuna, igrajući malo "luđe" tečajeve na listiće, zbog situacija kod kojih ako i promašite pokoji par ostvarujete dobitak. U svojim sistemima nikad ne stavljajte fikseve jer to su, oprostite na izrazu 'porezi na budale'. Kladionica to nije izmislila zbog vas nego zbog sebe. U počecima klađenja oni nisu postojali nego su naknadno uvedeni. Dakle fiksevi funkcioniraju tako da oni ne idu u sistem nego se množe sa ulogom, npr. uložili ste 10 €, stavili 2 fiksa po 1.50 i vas ulog više nije 10 € nego 22 €. Ljudi će reći pa to je dobro to lijepo izgleda. A sto kad vam se dogodi da pogodite cijeli sistem ( npr. dobitak 30 000 € ) a vas zeznuo 1.5 tečaj u fiksu i ne dobijete ništa!! E to se zove katastrofa.

Još nešto ćemo vam spomenuti u vezi sistema za klađenje u uvodu a to je da ne stavljate tečajeve manje od 1.20 u sistemske listiće zbog toga što vam mogu smanjiti dobitak - uglavnom povećavaju broj kombinacija sa time smanjuju i ulog po kombinaciji, tako da ste u minusu od njih ili na nekoj pozitivnoj nuli, ovisno o sistemu, a moguće je da ga i promašite. Dakle u nijednom slučaju nije isplatljiv.

DOBITAKA IMA I KADA PROMAŠITE :
Svaki sistem je poseban i drugačiji od drugog, evo i primjera.
Uzmimo da ste uplatili sistem 5 od 7, znaci minimalno morate pogoditi 5 parova i tu vam je samo jedna kombinacija dobitna, ako pogodite 6 parova tu imate 6 dobitnih kombinacija a u slučaju 7 pogođenih rezultata tu imate 21 dobitnu kombinaciju. U sistemu 8 od 12, ima 495 kombinacija - tako da ako pogodite 8 događaja dobivate 1 kombinaciju, 9 događaja 9 kombinacija, 10 događaja 45 kombinacija...

PUNI SISTEM :
Puni sistem vam je sljedeće : Puni sistem od npr. 8 događaja uključuje sljedeće kombinacije: 1 od 8 (8 komb.), 2 od 8 (28 komb.), 3 od 8 (56 komb.), 4 od 8 (70 komb.), 5 od 8 (56 komb.), 6 od 8 (28 komb.), 7 od 8 (8 komb.) i 8 od 8 (1 komb.), sto je ukupno (8+28+56+70+56+28+8+1), 255 kombinacija.

SKRAĆENI SISTEM :
Djelomični izbor mogućih kombinacija određenog broja događaja između mogućeg broja razreda naziva se skraćenim sistemom tog broja događaja.
Skraćeni sistem od npr. 8 događaja uključuje samo pojedine kombinacije: ili 1 od 8 (8 komb.), ili 2 od 8 (28 komb.), ili 3 od 8 (56 komb.), ili 4 od 8 (70 komb.), ili 5 od 8 (56 komb.), ili 6 od 8 (28 komb.), ili 7 od 8 (8 komb.), ili 8 od 8 (1 komb.) ili npr. 3 od 8 (56 komb.) i 4 od 8 (70 komb.), što znaci da u tom slučaju igrate (56+70) 126 kombinacija.

ULOG I DOBITAK :
Minimalni ulog po kombinaciji sistema je 1 lipa, a maksimalni ulog određen je tako da maksimalni dobitak ne smije premašiti 500.000,00 € (to je nekakav prosjek, zavisno o kladionici ).
A računa se ovako: ulog dijeljeno broj kombinacija puta pogođeni tečaj - ovo vazi kada pogodite minimalnu kombinaciju ( npr sistem 4 od 6-a vi pogodite 4 ). Po ovome nije teško zaključiti da što veći sistem manji dobitak ( npr bolje je 6 od 8 ( 28 kombinacija ) nego 4 od 8 ( 70 kombinacija )), naravno i što veći ulog viši dobitak.
U slučaju da pogodite vise događaja od minimalnog zadanog zbroja kombinacije se zbrajaju.
Share this article :
 
Podrška: onlinekladionice@hotmail.com | Facebook | Uvjeti korištenja
Copyright © 2010 - 2016. INTERNET KLADIONICE - Sva prava pridržana.
Podaci sa ove stranice ne odnose se na državljane republike Hrvatske, te se strogo zabranjuje korištenje istih.
Novce koje ste namijenili za neke druge potrebe NEMOJTE koristiti za igre na sreću. Saznajte više.